• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  IAAF handhaaft schorsing Russische atleten en bevriest nationaliteitswissels

  IAAF-preses Coe had slecht nieuws voor de Russische atleten.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Internationale Atletiekfederatie IAAF verandert zijn standpunt niet: Russische atleten blijven voorlopig geschorst en zijn dus ook niet welkom op het WK van komende zomer in Londen. De IAAF wil de vele nationaliteitswissels in de atletieksport ook een halt toeroepen.

  Russische atleten zijn sinds november 2015 geschorst, nadat een rapport van het Wereldantidopingagentschap WADA systematisch dopinggebruik aan het licht had gebracht in de Russische atletiekwereld.

  De IAAF verlengde de voorbije maanden meermaals die schorsing en een nieuwe evaluatie heeft niets veranderd aan dat standpunt. Een werkgroep heeft een bezoek gebracht aan Rusland, maar handhaaft dus de schorsing. Volgens de IAAF zal de sanctie niet voor november ongedaan gemaakt worden.

  Dat betekent dat Russische atleten niet welkom zijn op onder meer het WK van komende zomer in Londen (4 tot 13 augustus). 35 Russische atleten hebben wel al een aanvraag ingediend om dit jaar onder neutrale vlag deel te nemen aan competities.

  "Regels over nationaliteitsveranderingen kunnen misbruikt worden"

  De IAAF wil de regels voor nationaliteitsveranderingen ook aanpassen. "Het is duidelijk dat met de vele wissels, vooral bij Afrikaanse landen, de huidige regels niet meer volstaan. De regels kunnen momenteel misbruikt worden", gaf IAAF-voorzitter Sebastian Coe nog mee.