• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dejonckheere over dipje bij Roeselare: "De gretigheid moet terugkeren"

  Aalst won zaterdag met 1-3 in Roeselare.

  Roeselare incasseerde afgelopen weekend tegen Aalst zijn tweede competitienederlaag op een rij, zijn derde verliespartij in vier wedstrijden. "Ik bekijk het positief, zeker na de training van vanochtend. Er was veel gretigheid", zegt Stijn Dejonckheere aan Sporza.

  "Meer dan één topmatch per week spelen"

  Roeselare won begin vorige week met 3-0 in de Champions League, maar bleef in de competitie weer met lege handen achter. "Het niveau in onze competitie is beter dan vorig jaar. We kunnen het ons niet veroorloven om op fysiek vlak steken te laten vallen, want dan krijg je het deksel op de neus", legt Stijn Dejonckheere aan Sporza uit.

  "Dat is gebeurd in Maaseik en Menen en nu ook thuis tegen Aalst. Aalst speelde zeer goed, maar de oorzaak lag bij ons. Het is een beetje zoeken: we moeten proberen om meer dan één topmatch per week te spelen."

  Is vermoeidheid dan het voornaamste probleem? "We kunnen ons daar niet achter verstoppen, maar dat speelt mee. Je moet blijven presteren en dat hebben we niet gedaan."

  "De voorbije jaren haalde we altijd ons basisniveau en dat was onze sterkte. Ook al speelden we slecht, dan nog konden we soms winnen. Nu is het anders. We moeten presteren om te winnen en ook op mindere dagen moeten we proberen te winnen."

  "We zullen de beker niet cadeau doen"

  Hoe heeft de groep gereageerd na de nederlaag tegen Aalst? "Dat was een klap, met een kleedkamergesprek tot gevolg. Maar we erkennen onze problemen. Dat begint bij de focus op en naast het veld."

  "Er wordt soms gezegd dat we al te lang met dezelfde kern werken, maar dat is niet echt het geval. We moeten gewoon terug naar de basis: de gretigheid en het willen winnen."

  Zondag wacht de bekerfinale tegen Maaseik: "Ik bekijk het positief, zeker als ik de training van vanochtend bekijk: er was veel energie en gretigheid. Dit mag niet in onze hoofden spelen."

  "We hebben al voor dergelijke situaties gestaan. Ik ben ervan overtuigd dat we zondag een sterk Roeselare zullen zien. Maaseik staat verdiend aan de leiding in de competitie, maar daarom zullen we de beker nog niet cadeau doen."