• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Elst over Broos: "Weet zeker dat hij dit als revanche ervaart"

  Hugo Broos doet het bijzonder goed bij Kameroen.

  Hugo Broos doet het met Kameroen uitstekend op de Afrika Cup. Zondag speelt hij de finale tegen Egypte. Franky Van der Elst, vriend en ex-ploegmakker, is bijzonder blij voor Broos. "Er is een misvatting ontstaan over de persoonlijkheid van Broos. Hij is gewoon een goede trainer."

  "Hugo is wel degelijk een mens van de wereld"

  Broos kwam de laatste jaren niet meer aan de bak in België en is nu bondscoach van Kameroen, waarmee hij het meer dan goed doet op de Afrika Cup. "Ik vind het heel knap wat hij doet", opent Van der Elst bij Sporza.

  "Zeker voor iemand die het de laatste jaren moeilijk heeft gehad om aan bod te komen. Hij heeft een heel mooi palmares bij elkaar gevoetbald en deed het goed bij Anderlecht en Club Brugge als trainer. Daarna leverde hij ook goed werk bij Genk en Moeskroen, waarna er wat twijfel is gekomen."

  "Hij probeerde het in het buitenland zonder veel succes en kwam daarna op het verkeerde moment bij Zulte Waregem. Dan krijg je al snel de stempel verouderd te zijn en niet meer mee te zijn. Dat is onterecht. Hij heeft veel kwaliteiten en heeft dat genoeg bewezen. Daarom ben ik net heel tevreden dat het hem nu wel lukt."

  Wat zijn de kwaliteiten van Broos? "Ik vond het vooral een heel eerlijke trainer die het graag simpel hield. Hij trok zich niet te veel aan van de tegenstander en voetbalde altijd vanuit de eigen sterkte. Hij kon ook op zijn strepen staan en had altijd een serieus uiterlijk."

  "Daardoor is een misvatting ontstaan over zijn persoonlijkheid, denk ik. Want Hugo is wel degelijk een mens van de wereld en was er ook altijd graag bij als er gefeest moest worden. In zijn geheel is hij een goede trainer en een toffe mens om mee te werken."

  "Weet zeker dat hij dit moment als een revanche ervaart"

  Zondag kijkt Kameroen Egypte in de ogen in de finale van de Afrika Cup. Van der Elst hoopt op een goede afloop. "Hopelijk kan Hugo winnen en zich later met Kameroen ook plaatsen voor het WK van volgend jaar in Rusland. Dat zou voor hem ook een primeur zijn. Ik gun het deze fijne man allemaal."

  "Ik weet ook zeker dat Hugo deze prestatie als een revanche ervaart. Zeker omdat hij het moeilijker heeft om in België aan de bak te komen."

  "Ik denk echt wel dat hij binnenin heel veel plezier heeft. Hij heeft al een paar keer gezegd dat hij niet snapt waarom hij niet meer in België kan werken."

  "Ik vind dat terecht want hij is toch vier keer Trainer van het Jaar geworden in België en won heel wat prijzen met verschillende clubs. Ik gun hem dus wat hij nu meemaakt en hoop dat het een hoogtepunt krijgt."