• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Wij hadden iets waar de anderen niet over nagedacht hadden"

  "Iedereen mag aan zijn fiets werken, zo lang er maar geen motortje inzit."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Iedereen mag aan zijn fiets werken, zo lang er maar geen motortje inzit."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Wout van Aert heeft (ook) een dag na zijn overwinning in het WK veldrijden met de pers gesproken. "Ik zal me excuseren bij Kevin Pauwels", zegt de tweevoudige wereldkampioen.

  Wout van Aert stond de media te woord op de hoofdzetel van zijn sponsor Crelan in Brussel. Uiteraard moest hij nog eens uitleggen waarom hij veel minder lek reed dan zijn grootste concurrenten.

  "Door de pech van Mathieu van der Poel heb ik makkelijker voorsprong kunnen nemen. Maar daarna ben ik wel nog een halve minuut verder weggereden. Twee jaar geleden op het WK in Tabor (waar Van der Poel zegevierde, red) had ik ook tweemaal pech, dat is niet leuk", zegt Van Aert.

  Van Aert koos op aanraden van zijn ploegleider Niels Albert voor tubes met een Michelin-profiel. In een WK vol lekke banden reed Van Aert slechts één keer lek.

  "Afgelopen nacht heb ik de televisie nog aangezet. Ik hoorde veel straffe verhalen over vijf, zes lekke banden. Eerst kon ik dat maar moeilijk geloven. Jammer dat dit het WK ontsierde, maar wij hebben wel voor de goede banden gekozen. Ik heb de wereldtitel niet gestolen."

  "Voor de race voelde ik dat ik met groene tubes minder de stenen raakte. Mentaal was het voor de start al een opsteker dat wij iets hadden waar de anderen niet over hadden nagedacht."

  "Iedereen mag aan zijn fiets werken, zo lang er maar geen motortje inzit", viel Niels Albert in. "Als we het profiel van een oude damesfiets willen opleggen, dan kan dat. Ik heb nog verschillende profielen in de kelder liggen. Misschien komen die ooit nog van pas."

  "Ik zal me excuseren bij Kevin Pauwels"

  In de aanloop naar het WK had Van Aert met knieproblemen te kampen. "Mijn knie doet nog altijd pijn, vanochtend was ze stijf", zegt Van Aert. "Al had ik wel erger verwacht. Ik heb het gevoel dat de ontsteking verbeterd is. Morgen bekijken we de wedstrijdplanning. Maar voorlopig zie ik het positief in dat ik het seizoen zal kunnen uitdoen."

  De wereldkampioen kreeg ook opnieuw vragen over de ophef rond de formulieren van de dopingcontroles. "Twee dagen voor het WK had ik er eigenlijk niet veel zin in, want het ging niet over de koers zelf. Ik zat toch met al die andere dingen in mijn hoofd. Ik was gefrustreerd en voelde me onrecht aangedaan. Maar zaterdag dacht ik: "Ik moet dit omzetten in iets positiefs". Toch had ik waarschijnlijk beter enkele zaken niet gezegd (alluderend op zijn uithaal naar Kevin Pauwels op de persconferentie vrijdag, red). Ik zal me daarvoor verontschuldigen bij Kevin", besloot Van Aert.

  Foto's van de persconferentie: