• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Al die insinuaties, ik kan daar helemaal niet mee lachen"

  Niels Albert, ploegleider van Wout van Aert, neemt twee dagen voor het WK veldrijden geen blad voor de mond. Hij hekelt de insinuaties rond zijn poulain en sneert ook naar Adrie van der Poel.

  Niels Albert gelooft niet dat het initiatief om het formulier van een dopingcontrole op Twitter te gooien van Kevin Pauwels zelf gekomen is. "Als je ziet wat hij tot nu toe getweet had en dan plots dit? Het zou me verbazen", zegt de ploegleider van Wout van Aert.

  "Ik vind het droevig dat een manager onrust probeert te stoken in een goed Belgisch blok. Alle Belgen moeten elkaar steunen, want met Toon Aerts is België al een goeie pion kwijt. Dan is het zeker jammer dat Pauwels op die manier onrust stookt."

  "De crosswereld is klein. Het minste wat er gezegd wordt, wordt meteen opgepikt en daar gaat het dan dagen aan een stuk over. Wij proberen daar niet aan mee te doen en er op aan ander niveau mee om te gaan."

  "Misschien dat het vroeger inderdaad op die manier gebeurde, maar met de "no needle policy" is het heel moeilijk geworden om je op die manier te prepareren. Dat er toch mensen zijn die dan zulke dingen insinueren, vind ik jammer."

  "Vorige week was er een lezing in Zonnebeke met twee personen uit het wereldje, onder wie een ex-veldrijder, die die woorden letterlijk in de mond genomen hebben", zegt Albert cryptisch. "Daar kan ik totaal niet mee lachen, dat je een renner zo in vraag stelt. Iedereen werkt hard op zijn manier en het is niet aan anderen om daarover te oordelen."

  "Adrie van der Poel moet palen kloppen en niet discussiëren"

  Niels Albert was onlangs nochtans zelf niet vies van wat polemiek, toen hij openlijk de rol van Adrie van der Poel in de opbouw van het WK-parcours in vraag stelde. De vader van Mathieu van der Poel zette de omloop in Bieles uit met zijn team.

  Albert reageert laconiek: "Als hij dan toch alleen maar het parcours uitzet, moet hij er ook niet over discussiëren als het wordt aangepast. Dan moet hij gewoon de palen in de grond kloppen."

  Beluister het volledige interview met Niels Albert: