• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Misschien geeft die blessure Wout wel een boost"

  Albert: "Ik maak me niet te snel zorgen."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Albert: "Ik maak me niet te snel zorgen."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Wout van Aert kon vandaag eindelijk weer op zijn fiets springen. Ploegleider Niels Albert wikt en weegt de kansen van de Belgische kopman, enkele dagen voor de belangrijkste veldrit van het jaar. "Op mentaal vlak kan Wout door een muur gaan. En als die adrenaline zondag door zijn lichaam pompt, dan zal hij de pijn kunnen verbijten", zegt Albert aan Sporza.

  "We hebben vanochtend samen getraind en dat was best oké", vertelt Niels Albert over het trainingsritje met Wout van Aert. "De pijn was niet volledig weg, maar het is draaglijk."

  "Na een weekje rusten is die blessure al fel verminderd, maar het probleem is nog niet volledig weg. We moeten ook afwachten hoe die knie na een dagje fietsen zal reageren. Maar tot het WK zal hij op zijn tanden moeten bijten."

  Wat staat er de komende dagen dan op het programma? "We zullen intensiever trainen, want lange duurtrainingen zijn nu niet meer belangrijk voor het WK. 4 à 5 uur fietsen, dat heeft geen zin meer."

  "Of ik me zorgen maak? Neen, dat doe ik niet te snel. Wout reed in Rome goed en dat is ons grote voordeel geweest. Voor de cross in Rome speelde die knie al een beetje op, maar toen hebben we de trainingen kunnen doen die we wilden doen."

  "De voorbije week kan misschien voor de nodige rust gezorgd hebben na een lastig seizoen. Dat kan dus misschien net een boost geven in plaats van een nefast effect. Wout kan op mentaal vlak door een muur gaan. Als de adrenaline zondag door zijn lichaam pompt, dan zal hij de pijn kunnen verbijten."

  "Verstoppertje Van der Poel? Lijkt me weinig waarschijnlijk"

  Enkele stemmen in het veldritwereldje werpen op dat de afzegging voor Hoogerheide Van Aert wel heel goed uitkwam. "Het was zeker niet de bedoeling om die cross gisteren te schrappen", reageert Albert.

  "Wout wou nog één keer zijn wereldtrui aantrekken. En als je die trui kunt aandoen, dan laat je dat niet liggen."

  Wat vond Albert overigens van het optreden van Mathieu van der Poel, die slechts 24e werd? "Ik denk dat hij twee weken heel hard getraind heeft. Het zou kunnen dat hij zich een beetje wou verstoppen."

  "Maar je wegstoppen in je eigen grote prijs, lijkt me weinig waarschijnlijk. Het zou kunnen, maar alleen Mathieu weet dat. Ik zal er geen uitspraken over doen", lacht Albert.