• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Shiffrin schrijft geschiedenis met 12e Wereldbeker-zege op een rij

  Er staat geen maat op Mikaela Shiffrin.

  Mikaela Shiffrin (21) heeft haar status als koningin van de slalom nog maar eens bevestigd. De Amerikaanse won vandaag de Wereldbeker-manche slalom in Semmering (Oostenrijk), goed voor haar 12e Wereldbeker-zege in de slalom op een rij.

  Sinds februari 2015 staat er in de Wereldbeker slalom geen maat op Mikaela Shiffrin. 

  De regerende olympische kampioene miste sindsdien door een blessure enkele manches, maar heeft al elke slalom gewonnen waar ze sindsdien aan heeft deelgenomen. In Semmering boekte ze haar 12e zege op een rij in één discipline, goed voor een record.

  Shiffrin, die dinsdag en woensdag ook al de Wereldbeker reuzenslalom in Semmering had gewonnen, moest erg diep gaan voor haar record. "Ik denk dat ik harder dan ooit tevoren heb moeten vechten", reageerde de Amerikaanse.

  In totaal heeft Shiffrin nu al 26 Wereldbeker-manches gewonnen: 23 slaloms en 3 reuzenslaloms.