• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chapecoense wordt uitgeroepen tot winnaar van Copa Sudamericana

  Chapecoense verloor bijna zijn hele ploeg bij de vliegtuigramp.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft Chapecoense gekroond tot winnaar van de Copa Sudamericana. Chapecoense kon de finale niet spelen, omdat 19 van de 22 spelers omkwamen bij een vliegtuigongeluk. Tegenstander Atletico Nacional, uit Colombia, had zelf gevraagd om de beker aan Chapecoense te geven. Als dank krijgen ze de fairplayprijs.

  Aan de vooravond van de finale tegen Atletico Nacional crashte het vliegtuig met de spelers van Chapecoense. Bijna de volledige ploeg kwam hierbij om het leven.

  Atletico Nacional bood meteen aan om de Copa Sudamericana aan de Braziliaanse ploeg uit te reiken "als postuum eerbetoon aan de slachtoffers".

  Na rijp beraad gaat de Zuid-Amerikaanse voetbalbond in op dit verzoek. Chapecoense "wint" zo voor het eerst de op een na meest prestigieuze trofee in Zuid-Amerika.

  Als dank voor het gebaar krijgt Atletico Nacional de fairplayprijs, goed voor 1 miljoen dollar. "Er is geen groter gebaar mogelijk van fair play", oordeelt de Conmebol. "Ze hebben bewezen dat waarden als vrede en begrip belangrijker zijn dan commerciële belangen."