Ga naar de inhoud

Van Avermaet vangt nu ook Vlaamse Reus in prijzenstrooptocht

 vr 2 december 2016 17:08
Greg Van Avermaet won deze zomer goud in Rio.
Het seizoen van de prijzen en bekroningen is aangebroken en dat is het moment voor Greg Van Avermaet om te oogsten. Ook de jury van de Vlaamse Reus kon de olympische kampioen overtuigen. Deze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Bond van Sportjournalisten, bekroont de beste Vlaamse sporter van het jaar.

Greg Van Avermaet is na zijn boerenjaar (olympische titel, ritzege en geel in de Tour, ...) topfavoriet bij zowat elke verkiezing die er in deze eindejaarsperiode georganiseerd wordt.

De Flandrien en de Kristallen Fiets had Van Avermaet al binnengehaald en nu komt hem ook de Vlaamse Reus toe.

Van Avermaet kreeg net geen 1000 punten (999) van de Vlaamse sportjournalisten, een karrenvracht meer dan Pieter Timmers (424 punten, zilver op de 100m vrij in Rio), Thomas Van der Plaetsen (139 punten, goud op het EK tienkamp), Peter Genyn (86 punten, dubbel goud op de Paralympische Spelen) en Jolien D'hoore (76 punten, brons in het omnium in Rio).

Van Avermaet volgt op de erelijst rolstoelatlete Marieke Vervoort op. Het is de eerste keer dat hij de trofee, een kunstwerk van Willem Vermandere, in de wacht sleept. Luc Van Lierde, Kim Clijsters en Kim Gevaert zijn met drie bekroningen elk recordhouders.

Uitslag Vlaamse Reus 2016

  1. Greg Van Avermaet (wielrennen) - 999 ptn
  2. Pieter Timmers (zwemmen) - 424
  3. Thomas Van der Plaetsen (atletiek) - 139
  4. Peter Genyn (rolstoelatletiek) - 86
  5. Jolien D'hoore (wielrennen) - 76
  6. Wout van Aert (veldrijden) - 70
  7. Dirk Van Tichelt (judo) - 57
  8. Thomas Pieters (golf) - 39