• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maarten Vangramberen: "Herfstloopjes zijn de lekkerste"

  "De warmte van een herfstloop draag je de rest van de dag met je mee"

  Sportanker Maarten Vangramberen is een grote fan van lopen door de modder en over de herfstbladeren. Dat bekende hij vanochtend bij Hautekiet. Lees en beluister hier zijn ode aan de herfstloop.

  "Herfstloopjes zijn de lekkertste, want de natuur zorgt meer dan tijdens welk seizoen ook voor een adembenemend decor met al zijn kleurenpracht."

  "En die gevallen bladeren zorgen voor een zacht tapijt om alle schokken op te vangen. En hoe het dan ook waait of regent, na een kilometer krijg je het overal warm. En die warmte draag je de rest van de dag met je mee. Gedaan met koude voeten of wintertenen.

  "Het glibberige wegdek en het proberen te vemijden van de plassen en modderstroken eist alle aandacht op waardoor de monotonie van het lopen flink wordt doorprikt."

  Zonder schulgevoel genieten van dat winterbier

  "En dan de dampende douche in om de modder weg te spoelen. Dat zorgt voor een tinteling die je de hele dag met je meedraagt."

  "Als de weergoden dan 's avond flink te keer gaan en met regenvlagen de ramen geselen terwijl jij intussen binnen zit, dan kan je zonder schuldgevoel van dat winterbier proeven."

  "Daarom zijn de herfstloopjes het lekkerst en daarom begin ik nu aan mijn dagelijkse 10 km."

  Ruben Van Gucht: "Geef mij maar de eerste lentezon"

  Ruben Van Gucht, de andere langeafstandsloper van de Sporza-redactie, is een andere mening toegedaan. Hoewel elk seizoen volgens hem zijn charme heeft, verkiest hij toch een mooie lentedag boven de herfst.

  "Ik word het gelukkigst van lopen op een eerste lentedag. Onder een goed zonnetje, ergens in maart, met een warme bries uit het Zuiden. Je weet dan dat het opnieuw gaat beginnen, dat de koude achter ons ligt en dat de dagen langer worden."

  "Het liefst trek ik er ergens in de namiddag op uit. Wanneer je hoofd vol zit na een dag doorwerken, op dat moment doet een loop heel goed. Je kunt er weer tegenaan voor de rest van de dag."

  Beluister hier zijn minuut: