• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België vaardigt 3 teams af in WB bobslee, atlete Sara Aerts komt erbij

  Sara Aerts werkt aan haar lichaam.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Sara Aerts werkt aan haar lichaam.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Dit seizoen nemen drie Belgische ploegen deel aan de Wereldbeker bobslee. Dat heeft de Belgische federatie voor Bobslee- en Sleesporten (BFBS) vanochtend bekendgemaakt op een persconferentie. Met Sara Aerts, die overstapt vanuit de meerkamp in de atletiek, heeft ons land er een goeie remster bij.

  "De toekomst van het Belgische bobsleeën ziet er dankzij een goeie organisatie en zijn sponsors veelbelovend uit", zegt BFBS-voorzitter Hanna Mariën. "In de eerste wedstrijden van het seizoen is al meteen sterk gepresteerd. We noteren vooral betere starttijden van alledrie de teams."

  Met Sara Aerts halen de Belgian Bullets opnieuw een grote naam uit de atletiek binnen. Toen Mariën afgelopen zomer polste of Aerts zin had om te bobsleeën, hapte Aerts snel toe.

  "Door een achillespeesblessure zag ik mijn laatste kans op deelname aan de Spelen in Rio de Janeiro in rook opgaan. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging", zegt Aerts.

  "Het profiel van remster lijkt veel op dat van een sprintster, dus ja: waarom niet? Na een intensieve trainingsweek in september en drie weken afdalen weet ik intussen dat ik een toffe sport en een nieuwe uitdaging gevonden heb. Ik ga knallen op de Winterspelen in Pyeongchang 2018!”.

  "De focus ligt inderdaad op de Winterspelen in Pyeongchang,” beaamt Hanna Mariën. "Daar hebben we de wedstrijdkalender op afgestemd, met nadruk op veel wedstrijden, het WK in Sotsji en het test-event in Pyeongchang in maart 2017."

  Tweet: