• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vermersch: "Misschien zit er wel een podiumplaats of een zege in voor Vandoorne"

  McLaren, volgend jaar de ploeg van onze landgenoot Stoffel Vandoorne, neemt weldra afscheid van CEO Ron Dennis. "Dat zal geen gevolgen hebben voor Vandoorne", zegt Formule 1-kenner Gert Vermersch, die ervan overtuigd is dat de Belg helemaal klaar is voor de F1.

  Ron Dennis was 35 jaar in dienst bij McLaren. "Maar Stoffel Vandoorne is door andere mensen binnengehaald bij McLaren. Het vertrek van Ron Dennis zal de toekomst van Vandoorne niet in gevaar brengen", denkt Gert Vermersch.

  "Of Stoffel al klaar is voor de Formule 1? Dat is hij al anderhalf jaar, maar hij heeft gewoon enorm veel geduld moeten uitoefenen.

  "Veel zal afhangen van de auto van McLaren en hoe competitief die zal zijn. Als ze erin slagen een grote stap voorwaarts te zetten en weer aan te sluiten bij de top, dan is een podiumplaats of misschien zelfs een overwinning best mogelijk."

  "Ik denk dat Vandoorne zeker zijn mannetje zal kunnen staan tegenover zijn ploegmaat Fernando Alonso en dat is ook heel belangrijk. In het begin van het seizoen zal hij ook wat in de schaduw kunnen opereren van Alonso, toch een tweevoudige wereldkampioen. Ik ben ervan overtuigd dat hij dan helemaal klaar is om resultaten neer te zetten."

  "Een van de grootste troeven van Stoffel Vandoorne is trouwens dat hij heel goed weet hoe hij een auto moet afstellen. Ingenieurs vertellen dat hij altijd heel goeie feedback geeft. Daardoor kan de ontwikkeling van de auto ook veel sneller gaan."