• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laurens Devos genomineerd als paralympisch tafeltennisser van het jaar

  Devos is de jongste paralympische kampioen aller tijden.

  De 16-jarige Laurens Devos, die goud won op de Paralympische Spelen, is een van de drie kanshebbers op de trofee, die uitgereikt wordt door de Internationale Tafeltennisfederatie. De winnaar wordt op 8 december bekendgemaakt tijdens een gala in Qatar.

  Tafeltennisser Laurens Devos is pas 16 jaar, maar kroonde zich in Rio tot paralympisch kampioen in het tafeltennis in de klasse 9. Daarmee is hij de jongste goudenmedaillewinnaar in de geschiedenis van de Paralympische Spelen.

  Die prestatie is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Internationale Tafeltennisfederatie ITTF heeft Devos genomineerd voor de prijs van paralympisch tafeltennisser van het jaar.

  Naast onze jonge landgenoot staan ook de Chinees Feng Panfeng en de Deen Peter Rosenmeier op de shortlist van de ITTF. Panfeng veroverde in Rio zowel individueel als in teamverband goud in de klasse 3, Rosenmeier ging in klasse 6 met de gouden medaille naar huis.