• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verstappen na verbluffende race: "Voelde aan als een overwinning"

  Max Verstappen toonde zijn klasse in Brazilië.

  Max Verstappen werd gisteren met superlatieven overladen na zijn geweldige inhaalrace in de GP van Brazilië. "In de auto was het een geweldig gevoel", zegt hij.

  De inhaalrace van Max Verstappen was hallucinant: na een pitstop in de 55e van 71 rondes lag de Nederlander op de 13e stek. 16 rondjes later kwam hij als derde over de streep. "Ik heb een paar mooie inhaalmanoeuvres laten zien", glimlacht Verstappen.

  "Het was een ongelooflijke race. Ik had dit niet verwacht, het is een geweldig resultaat. Ik ben hier superblij mee."

  Ex-F1-rijder Martin Brundle stelde dat Verstappen nieuwe rijlijnen ontdekt had op het circuit. "Door de opspattende regen zag ik nauwelijks iets. Dan moet je wel andere lijnen zoeken en dat bleek te werken."

  "In de auto was het enorm opwindend, een geweldig gevoel. Over de radio hoorde ik op de achtergrond ook hoe het publiek wild werd. Toen ik over de finish kwam, voelde het als een overwinning. Het was bijna zo mooi als mijn zege in Barcelona."