• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lecluyse trekt toch naar WK na geslaagd experiment op wisselslag

  Lecluyse lijkt de Spelen doorgespoeld te hebben.

  Fanny Lecluyse reist begin december dan toch af naar het WK klein bad in Windsor (Canada). De 24-jarige zwemster twijfelde na haar ontgoochelende prestaties in Rio over haar deelname, maar trekt na een bevredigend BK toch naar het WK.

  De Spelen in Rio de Janeiro waren een zware tegenvaller voor Fanny Lecluyse, die een stevige dip moest verwerken. Maar enkele goeie prestaties op het BK van afgelopen weekend hebben Lecluyse duidelijk goed gedaan.

  Schoolslagzwemster Lecluyse trainde de voorbije weken heel veel op de wisselslag. "Na de Spelen had ik even mijn buik vol van de schoolslag. Ik wou testen of we zoveel progressie konden maken op de wisselslagnummers dat we met kans op succes naar het WK konden gaan", legt Lecluyse uit.

  Ze zwom afgelopen weekend naar de Belgische titels op de 100m en 200m wisselslag, maar vond die tijden niet goed genoeg voor het WK.

  "De periode was te kort om toptijden te zwemmen op de wisselslag, maar ik ga toch naar het WK op de nummers waarvoor ik de limieten al had: de 50, 100 en 200m schoolslag en de 100m wisselslag."

  Maar Lecluyse verandert niets aan haar trainingsschema's, waarbij er veel aandacht is voor de wisselslag. "Het maakt de trainingen veel leuker en mijn schoolslag verbetert ook nog eens. In de aanloop naar de Spelen heb ik uitsluitend getraind op de schoolslag en dat zorgt blijkbaar alleen maar voor extreem hoge mentale druk."