• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome over "Tour voor lefgozers": "Ik ken niet alle cols"

  Chris Froome dit jaar op de Mont Ventoux.

  Tourbaas Christian Prudhomme heeft het over een "Ronde van Frankrijk voor lefgozers". "We willen regelmatig andere ritwinnaars en andere scenario's hebben", zegt Prudhomme. Chris Froome vermoedt dat de beslissing weer in de bergen zal vallen.

  "Dit is een parcours voor lefgozers, met veel bergen. Voor het eerst in 25 jaar snijden we alle bergketens in Frankrijk aan. We hebben minder beklimmingen, maar er zitten zeer steile stukken in", analyseert Christian Prudhomme het Tour-parcours.

  Heeft de Tour met die steile beklimmingen naar de Vuelta gekeken, waar er gegoocheld wordt met loodzware stroken? "Neen, absoluut niet", zegt Prudhomme. "We waren gewoon op zoek naar enkele nieuwigheden."

  "We willen geen opeenvolging van gelijkaardige ritten. We willen maximaal twee opeenvolgende sprintersritten. We mikken op andere ritwinnaars en verschillende scenario's."

  De Tour snijdt Luik weer aan. "Onze band met Luik is heel sterk. De mensen verwelkomen je er altijd hartelijk en je kunt selectieve ritten uittekenen, maar ook sprintersetappes. Dan komt de Tour graag naar Luik."

  Froome: "Ik had liever iets meer tijdritkilometers"

  Wat vindt Tourwinnaar Chris Froome van het parcours? "Net zoals elk jaar krijgen we een zeer zware editie. Ik ken niet alle bergen in de Tour, zo is de Izoard bijvoorbeeld onbekend terrein."

  "De beslissing zal weer vallen in de bergen. Met iets meer tijdritkilometers zou ik wel meer tevreden geweest zijn, maar dat hoort bij de Tour. Dat verandert elk jaar."