• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geleerd van zijn vader? Enzo Zidane scoort met panenka voor Real Madrid Castilla

  Zidane stiftte de bal knap onder de dwarsligger.

  Real Madrid Castilla heeft gisteren eenvoudig met 3-0 gewonnen tegen Socuellamos. Enzo Zidane, de zoon van Zinedine, bracht de derdeklasser op voorsprong met een panenka.

  In de 36ste minuut mocht Zidane een strafschop nemen. Socuellamos-doelman Umbrich dook gretig naar de hoek, maar was eraan voor de moeite, want de 21-jarige middenvelder stiftte de bal knap onder de lat.

  Tien minuten na rust maakte Nikolaos Vergos de 2-0 en vier minuten later legde het Noorse toptalent Martin Odegaard de eindstand vast. Dankzij de overwinning houdt Real Madrid Castilla, dat voorlopig achtste is in de stand, de koplopers in het vizier.

  De panenka van Enzo Zidane:

  Vader Zinedine gaf het goede voorbeeld

  Ook Enzo's vader Zinedine toonde zich in 2006 fan van de panenka. De Fransman nam  Gianluigi Buffon toen te grazen in de finale van het WK. Het moet wel gezegd: de panenka van Enzo ging toch vlotter binnen dan die van zijn vader.