• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Degenkolb spuit drinkbus uit in gezicht Debusschere: "Voor je eigen ploegmaat"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het was wellicht het meest opvallende beeld uit een bewogen WK wielrennen in Qatar: John Degenkolb die zijn kalmte verliest en zijn drinkbus leegt in het gezicht van Jens Debusschere. "Het is voor je eigen f****** ploegmaat", roept de Duitser nog.

  John Degenkolb probeert in de achtervolging de bakens te verzetten, maar kan niet op tegen het Belgische overwicht. In de achtervolgende groep verrichten Jens Debusschere en Iljo Keisse uitstekend afstoppingswerk, maar dat zint Degenkolb niet.

  De Duitser leegt zijn drinkbus in het gezicht van Debusschere. En even later neemt hij onze landgenoot ook verbaal onder vuur. "Het is voor je eigen f****** ploegmaat", roept Degenkolb naar Debusschere, bij Lotto-Soudal ploegmaat van André Greipel.

  Degenkolb reageerde in een interview met Renaat Schotte. "Wat ik van de Belgen vond? Ze wilden ons werk verstoren, maar ze moeten wel respect blijven tonen."

  "Als we de achtervolging willen inzetten, moeten ze niet in onze weg komen rijden. Ik vind het wat respectloos van Iljo en Jens, maar wat kan ik doen. Die drinkbus? Ach, Jens vroeg om verfrissing en ik heb zijn wens ingewilligd."

  Degenkolb tegen Debusschere: "Het is voor je eigen f****** ploegmaat"

  Video player inladen ...

  Degenkolb is het zat en viseert Debusschere

  Video player inladen ...

  Degenkolb geeft op: "Beetje respectloos van Iljo en Jens"

  Video player inladen ...

  Iljo Keisse reageert op Twitter