• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Weert: "Tom zal nu balen, maar morgen zal hij blij zijn"

  Tom Boonen bezorgde Kevin De Weert zijn derde medaille als bondscoach.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Tom Boonen bezorgde Kevin De Weert zijn derde medaille als bondscoach.

  Video player inladen ...
  Kevin De Weert zag zijn Belgische ploeg het WK in handen nemen, maar achterblijven met brons voor Tom Boonen. "Dit is mijn derde kampioenschap en drie keer was er een hecht blok. Dan ben ik heel tevreden", zegt de bondscoach van de Belgische ploeg.

  Voor Tom Boonen was alleen de wereldtitel goed genoeg, maar hoe denkt de bondscoach daar over? "Als je ziet welke koers we gereden hebben: opengebroken, gecontroleerd en twee goeie kopmannen in de finale", zegt Kevin De Weert. "Alles wat we vooraf hadden afgesproken, hebben de jongens perfect uitgevoerd."

  "Die finale was niet lastig genoeg voor Greg en Tom rijdt een goeie sprint. Dan is een medaille niet slecht denk ik."

  Moest de Belgische ploeg de koers in handen nemen? "Nu sprint je met 20 man en anders met 100. Je zou denken dat andere landen zouden werken achter de ontsnapte Leezer, maar blijkbaar is Tom een fenomeen in het peloton."

  "Ik denk ook niet dat Tom daar de sprint verliest", zegt de bondscoach. "Want hij pikt daarna aan bij de Italianen. Ik heb Tom nog niet gesproken. Hij zal nu wel balen, want hij was heel goed. Maar morgenvroeg zal hij toch blij zijn met een medaille."

  "We pakken met Tom Boonen, die hier zijn laatste WK rijdt, een bronzen medaille en vooral dan de manier waarop. We hebben weer als een echt team gereden. Dit is mijn derde kampioenschap (na OS en EK) en drie keer was er een hecht blok. Dan ben ik heel tevreden. Met een podium moet je tevreden zijn."

  "We wilden nog aanvallen, maar iedereen was gekookt"

  De Belgische wielerfan blijft wel met het gevoel achter dat er meer inzat. "We hadden gehoopt om de koers nog open te breken op twee ronden van de finish, maar iedereen was gekookt. Greg zei dat het zo snel ging dat er geen kansen waren."

  "Tom maakt geen fout in de sprint. Hij had met Jurgen vooraf afgesproken om van achteruit te komen, maar met die uitval van Leezer kon dat niet. Dat zal hem wel een beetje dwars zitten, net als dat hij iemand te kort kwam in de finale."

  Hadden de Belgen Sagan en Cavendish niet moeten kloppen op 150 kilometer van de finish? "Bedoeling was om er nog wat mannen af te krijgen net voor Doha, maar de wind heeft er anders over beslist."

  "Tom en Greg hadden gebabbeld en wilden nog echt koersen drie ronden voor het einde, maar ze hebben gevoeld dat het geen zin had. Dat zijn kampioenen en die rijden om te winnen, niet om in beeld te rijden."

  Derde kampioenschap, derde medaille voor De Weert

  De bronzen medaille van Tom Boonen is al de derde medaille voor Kevin De Weert als bondscoach. Er was natuurlijk de olympische titel van Greg Van Avermaet in Rio en met Victor Campenaerts was er zilver in de tijdrit op het EK in Plumelec.