• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pech voor handbalkampioen Bocholt, gelijkmaker in slotseconden afgekeurd

  Vorige week verloor Bocholt thuis met 23-34.

  Achilles Bocholt heeft na de heen- ook de terugwedstrijd verloren in de tweede kwalificatieronde voor de EHF Cup handbal. In Hongarije was het wel veel spannender dan vorige week in eigen huis. De Belgische landskampioen verloor met 24-23. In de slotseconden werd de gelijkmaker van Bocholt nog afgekeurd.

  Csurgoi KK (Hon) - Achilles Bocholt 24-23 (heen: 34-23)

  • Rust: 10-11
  • Doelpunten Bocholt: Pucnik 5, B.Kedziora 4, Valkenborgh 4, D.Kedziora 3, Spooren 3, Cremers 2, Wertelaers 1, Zmavc 1

  Trotse coach: "Grote klasse tegen profploeg"

  "Ik ben trots op zoveel inzet en werkkracht", reageert Bocholt-coach Bart Lenders. "Mijn team stond voor een onmogelijke opdracht, maar daar hebben de spelers zich lekker niets van aangetrokken. Op zo’n manier vrank en vrij spelen tegen een profploeg is grote klasse."

  In de slotseconden werd de gelijkmaker van Serge Spooren afgekeurd. Lenders: "Een correct doelpunt volgens de scheidsrechter, maar niet volgens de waarnemer. Hij vond dat het doelpunt buiten tijd viel. Dat is bijzonder zuur."

  "Ik wil het positieve onthouden en dat is het collectief en het harde werk. Als we top zijn kunnen we goed handballen. We hebben dan wel twee keer verloren en zijn Europees uitgeschakeld maar we hebben zoveel geleerd."