• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hülkenberg verlaat Force India voor "nieuw avontuur" bij Renault

  Nico Hülkenberg zou een contract voor twee jaar tekenen bij Renault.

  Na vijf jaar neemt de Duitser Nico Hülkenberg afscheid van Force India. Hij gaat op zoek naar een "nieuw avontuur" in de Formule 1 bij Renault. "Ik ben Force India dankbaar dat ze me toelaten deze kans te grijpen."

  Nico Hülkenberg kreeg vier van de voorbije vijf seizoenen een zitje bij Force India en verzamelde ook de meeste punten voor de Indische renstal. Na dit seizoen trekt de Duitser naar Renault.

  "Renault is altijd een belangrijke speler geweest in de autosport en roept bij mij ongelooflijke herinneringen op. Met Renault heeft Michael Schumacher niet alleen van Duitsland een F1-land gemaakt, hij wekte bij mij ook het enthousiasme op om te racen."

  "Bij Renault wil ik meehelpen aan het ontwikkelen van de bolide en nieuwe succespagina's schrijven. Ik ben Force India dankbaar dat ze me toelaten deze kans te grijpen."

  "We willen Nico veel geluk wensen nu hij een nieuwe weg inslaat in de Formule 1", zegt Force India-teambaas Vijay Mallya. "Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van het team. We zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing."

  Hülkenberg werkt volgende maand in Abu Dhabi zijn laatste race voor Force India af. Sergio Perez blijft Force India wel trouw in 2017. Met wie Hülkenberg volgend seizoen een duo vormt bij Renault is nog niet geweten.

  De officiële bevestiging op Twitter: