• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aerents: "Wil voortrekkersrol spelen in estafetteploeg"

  Aerents werd in Rio zesde met de estafetteploeg op de 4x100m vrije slag.

  Nu Glenn Surgeloose, Emmanuel Vanluchene en Dieter Dekoninck afhaken bij de 4x100m-ploeg, voelt Jasper Aerents zijn moment gekomen. Hij wisselt van trainer en wil voortrekker worden van de estafetteploeg.

  De succesvolle aflossingsploeg, die onder meer de olympische finales haalde in 2012 en 2016, zag drie belangrijke pionnen wegvallen. Maar Jasper Aerents is klaar om met een nieuwe generatie de top te bestormen. 

  "Ik heb tijdens de onderhandelingen met Sport Vlaanderen duidelijk gesteld dat ik me geroepen voelde om een voortrekkersrol te spelen om de nieuwe generatie de aansluiting met de wereldtop te laten maken", zegt hij.

  "Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring op de Olympische Spelen, WK's en EK's de jeugd kan helpen om de kloof te dichten. Het talent is er. Het is belangrijk dat zij niet zomaar voor de leeuwen worden gegooid."

  Maar Aerents wil ook individueel nog progressie maken en zet de samenwerking met coach Rik Valcke op een laag pitje. Het trainersduo Stefaan Obreno/Bruno Claeys neemt het roer over.

  "Na Rio heb ik de vier jaar samenwerking met Rik Valcke geëvalueerd", zegt Aerents. "Ik kwam tot het besluit dat ik zeker progressie heb gemaakt, maar dat ik individueel op de momenten van de waarheid onder de verwachtingen bleef. Zonder Rik ook maar iets te verwijten, leek het me beter om andere oorden op te zoeken."