• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanspeybrouck rijdt volgend seizoen voor Wanty-Groupe Gobert

  "Hij kan een belangrijke renner worden voor ons team."

  Pieter Vanspeybrouck verlaat Topsport Vlaanderen-Baloise. De 29-jarige renner zette zijn handtekening onder een contract voor twee jaar bij Wanty-Groupe Gobert. "Ik geloof dat ik met een mooier programma nog beter kan presteren."

  Pieter Vanspeybrouck heeft een mooi seizoen achter de rug. Hij eindigde zevende in het eindklassement van de Baloise Belgium Tour. Hij werd vierde in de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt en won de Omloop Mandel-Leie-Schelde. Dat had ook Wanty opgemerkt.

   

  "Dit seizoen kon ik mijn eigen kans gaan. Ik ben geen pure sprinter, maar in een uitgedund peloton ben ik wel rap aan de meet en ik kan bergen overleven. Het was een goed seizoen voor me, maar ik geloof dat ik met een mooier programma nog beter zal kunnen doen en dat ik ook in 2017 mooie resultaten zal behalen."

  Vanspeybrouck hoopt zich de komende jaren te tonen in de Vlaamse klassiekers. "Dit seizoen werd ik 13e in Gent-Wevelgem. Waar mijn limiet ligt, weet ik niet. Ik zou het graag ontdekken. Indien nodig zal ik in dienst van Kenny Dehaes rijden. Hij is onze sprinter. In het verleden werkte ik al voor Edward Theuns."

  Sportbestuurder Hilaire Van der Schueren kijkt er alvast naar uit om met Vanspeybrouck te werken. "Hij is een renner met enorm veel potentieel. We hebben de echte Pieter Vanspeybroeck nog niet gezien. Hij reed een geweldig seizoen dit jaar. Ik hoop dat hij er nog een paar procentjes bijkrijgt. Hij kan een belangrijke renner worden voor ons."