• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Hooydonck over de hitte: "Het was niet verantwoord"

  Van Hooydonck maakt zich zorgen over de wegrit bij de profs.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Van Hooydonck maakt zich zorgen over de wegrit bij de profs.

  Video player inladen ...
  Ook op donderdag werd er in Qatar gekoerst in een bakoven. "De UCI kwam vragen aan ons of we het te warm vonden", zegt belofterenner Nathan Van Hooydonck. "Maar ze worden genoeg betaald om zelf te beslissen om de wedstrijd in te korten."

  "Het was er een beetje over", reageert Nathan Van Hooydonck na de wegrit bij de beloften. "Als je één keer een inspanning deed, moest je er lang van bekomen. Dat zegt wel genoeg."

  "De UCI kwam vragen of we het te warm vonden. Ik vond dat niet aan ons om te zeggen "ik wil dat jullie de wedstrijd inkorten". Ik vind dat ze genoeg betaald worden om daar zelf een besluit over te kunnen vellen."

  "Ik vind dat het niet verantwoord was. Ik vraag me af hoe ze dat zondag gaan bevoorraden als de profs na 20 of 30 kilometers in waaiers rijden en de auto's er niet tussen kunnen."

  "Een motor kan nooit een waaier van 20 of 25 renners bevoorraden. Het zal een beetje van de koers afhangen, maar 250 kilometer plus 10 kilometer neutralisatie vind ik echt wel lang."

  "Als er iets gebeurt zoals met Anouska Koster (Koster kwam in de ploegentijdrit ten val door de hitte en uitputting, red) in het midden van het peloton, dan ziet het er lelijk uit."

  Is het volgens Van Hooydonck mogelijk dat alle renners zich verenigen en bijvoorbeeld wegblijven van het WK? "Een land als België zal altijd naar het WK gaan, of dat nu hier is of in Noorwegen zoals volgend jaar", klinkt het.

  Bondscoach Dubois: "Belachelijk dat ze dat vragen aan de renners"

  Bondscoach Jean-Pierre Dubois treedt Van Hooydonck bij. "Het is belachelijk dat ze dat vragen aan de renners", zegt hij. "Ik denk dat de UCI al langer weet hoe heet het hier is. Die beslissing hadden ze gisteren moeten nemen."

  "Persoonlijk vond ik inkorten niet noodzakelijk, al zal Enzo Wouters daar misschien anders over denken. Voor de rest was het een mooie sprinterskoers, af en toe mag dat wel eens."