Ga naar de inhoud

meest recent

Planckaert: "Sagan is de te kloppen man"

 do 13 oktober 2016 22:07
Planckaert en Vannieuwkerke gokken op Sagan.
In Extra Time Koers werd uitvoerig vooruitgeblikt op het WK wielrennen. Eddy Planckaert en Karl Vannieuwkerke tippen niet op een Belg, wel op Peter Sagan. "Hij heeft geen treintje nodig. Sagan is de echte spurter van het peloton."

Peter Sagan is de uittredende wereldkampioen, maar toch wordt er opvallend weinig gesproken over de Slovaak. En toch schuift Eddy Planckaert hem naar voor als de favoriet voor zondag.

"Hij is voor mij de echte spurter van het peloton. Die heeft niemand nodig, die rijdt overal dwars doorheen en op het goede moment is hij daar."

"Wat hij in Ardooie doet bijvoorbeeld is toch onvoorstelbaar. En dat zal ook gebeuren zondag. Het zal een massaspurt zijn en er zullen spurters zijn, maar er zullen geen treintjes zijn. Ik geloof niet in landenploegen. En wie profiteert dan? Sagan."

Ook Karl Vannieuwkerke gelooft in winst voor Peter Sagan. "Ik denk dat hij zichzelf een beetje in de underdogrol heeft geduwd. Heel leep, maar met hem moet je altijd rekening houden."

Stel je zit zondag met Sagan in een waaier? "Doorrijden", zeggen de gasten aan tafel. "Hij wint ook niet elke koers die hij rijdt", zegt Sep Vanmarcke. "Hij verliest nog altijd meer dan hij wint. Hij kan ook nog falen."

"En Sagan uit de waaier rijden, vergeet het", benadrukt Planckaert. "Die is behendig genoeg. Er wordt niet veel over gesproken, maar als hij goed is, is hij de te kloppen man."

De favorieten van de tafelgasten

  • Karl Vannieuwkerke: Peter Sagan
  • Eddy Planckaert: Peter Sagan
  • Jan Janssen: Alexander Kristoff
  • Sep Vanmarcke: Arnaud Démare

Het moment van Planckaert: Sagan