• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maaseik pakt de scalp van Roeselare in de Champions Cup

  Maaseik heeft zijn eerste trofee te pakken.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Maaseik heeft het opwarmertje voor de volleybalcompetitie gewonnen tegen Roeselare. In de Champions Cup, de opvolger van de Supercup, trok Maaseik na een spannend duel aan het langste eind: 2-3.

  De Champions Cup, de opvolger van de Supercup, is niet langer een duel tussen de kampioen en de bekerwinnaar, maar wel tussen de twee ploegen die later Champions League zullen spelen en dat zijn dit seizoen Roeselare en Maaseik.

  Roeselare kon rekenen op zijn automatismen en begon sterk aan de waardemeter voor komend seizoen, dat dit weekend van start gaat.

  Maaseik moest meteen achtervolgen, maar de fel gewijzigde ploeg knokte zich weer in de set en trok zelfs aan het langste eind dankzij een sterke Rychlicki: 23-25.

  Ook in de tweede set had Roeselare al snel door dat het dit seizoen misschien wel meer weerwerk mag verwachten van eeuwige rivaal Maaseik. Kampioen en bekerwinnaar Roeselare moest achtervolgen, maar trok het laken toch naar zich toe: 25-23.

  Roeselare won ook de derde set met diezelfde cijfers, maar in de vierde set nam Maaseik al snel het heft in handen: 18-25. Het trok die lijn ook vlotjes door in de tiebreak, waardoor coach Daniel Castellani zijn eerste prijs kon pakken met Maaseik. De vreugde-uitbarsting bij de Limburgers belooft veel goeds voor een spannend volleybaljaar.

  "Ook al is het maar de Champions Cup, een prijs behalen was lang geleden"

  • Hendrik Tuerlinckx (Roeselare): "Het cliché zegt dat deze match niet belangrijk is, maar we wilden de Champions Cup absoluut winnen. Maaseik heeft bewezen dat het een goed team heeft. Ik denk dat het spannender wordt dan vorig jaar en dat is goed. Het niveau was verbazend goed voor de eerste wedstrijd van het seizoen."
  • Jelte Maan (Maaseik): "Ook al is het maar de Champions Cup, een prijs behalen was lang geleden. Er was honger naar een zege tegen Roeselare en dat geeft wel een bepaalde ontlading. Ik denk dat het niveau in deze wedstrijd goed was."

  Roeselare - Maaseik: 2-3

  Setstanden: 23-25, 25-23, 25-23, 18-25, 9-15