• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aalst-voorzitter: "We hebben onze sportieve ambities niet opgeborgen"

  "Het is allemaal nieuw, groter en anders."

  Komend weekend gaat de volleybalcompetitie weer van start. Woensdag bikkelen Roeselare en Maaseik al om de Supercup. Een ploeg die in het tussenseizoen grote veranderingen heeft ondergaan is Aalst, het vroegere Asse-Lennik. Sporza blikt met voorzitter Jan Luppens vooruit op het seizoen van Aalst. "We kunnen nu sportief en praktisch groeien."

  Een nieuwe naam, een bijna volledig nieuw team en een nieuwe thuishaven in Erembodegem: wordt het komende volleybalseizoen een sprong in het diepe of is het een logische stap vooruit voor "nieuwkomer" Aalst?

  "Het is een combinatie van beide elementen", zegt voorzitter Jan Luppens. "Het is allemaal nieuw, groter en anders. Maar het is ook een stap vooruit, want we zaten in Zellik aan ons plafond. In Aalst kunnen we weer sportief en praktisch groeien."

  Zullen alle supporters wel mee afzakken naar Aalst? "Daar heb ik vertrouwen in. Ik denk ook dat onze nieuwe zaal op tijd klaar zal zijn, maar we zullen eerst een zestal uitwedstrijden spelen, zodat we zelf de eventuele mankementen nog kunnen wegwerken. Eind november volgt onze eerste thuismatch."

  "Bij de spelersgroep is er nog veel werk, maar we hebben goeie vooruitzichten. Het wordt een overgangsseizoen, maar we hebben duidelijke ambities. Onze sportieve ambities worden zeker niet opgeborgen."

  "Play-off I is een must. We mikken op de top 4 en hopen in de beker zover mogelijk te geraken. De Europese wedstrijden worden voor deze jonge ploeg dan weer een uitdaging. We willen er 1 of 2 rondes meespelen."