• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel bevestigt: "In Gieten duik ik opnieuw het veld in"

  Mathieu van der Poel mistte de crossen in de Verenigde Staten.

  De alleenheerschappij van Wout van Aert in het veldrijden zou wel eens sneller dan verwacht voorbij kunnen zijn. Mathieu van der Poel staat zondag aan de start van de Superprestige in Gieten. De Nederlander maakt zijn comeback na een knieblessure.

  Mathieu van der Poel was er niet bij op de WB-manches in de Verenigde Staten. De Nederlander herstelde nog van een dubbele knieoperatie. In zijn afwezigheid reed Wout van Aert naar een eenvoudige twee op twee.

  Maar zondag kunnen de veldritfans in Gieten misschien al smullen van een duel Nederland-België want Mathieu van der Poel trekt weer het veld in. "Ik weet niet hoever ik sta", wou de Nederlander de verwachtingen temperen. "Ik heb geen ijkpunt en zag een sterke Wout van Aert in Las Vegas. Hij zal de te kloppen man zijn."

  "Ik hoop dat ik mijn streng kan trekken en dat ik na een maand competitie mijn oude niveau weer kan halen."

  Vorig jaar won Wout van Aert vier van de acht Superprestige-wedstrijden en het eindklassement.