• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swings wint 4e keer op rij prestigieuze skeelermarathon Berlijn met voetlengte

  Bart Swings wint met een voetlengte.

  Bart Swings heeft weer de belangrijkste skeelermarathon van het jaar gewonnen: de Belg won in Berlijn na een spannende sprint voor de Nederlander Hekman en de Spanjaard Peula. Het was al het vierde jaar op een rij dat hij won.

  De skeeleraars moeten net als de gewone lopers morgen 42,195 km afleggen. Swings had daar net minder dan een uur voor nodig: 59'59". Cadeau kreeg hij de zege zeker niet: met een grote groep ging het richting finish. Swings nam de kop en liet zich niet meer passeren. 

  Al kwam de Nederlander Gary Hekman nog uit zijn rug om op een voetlengte te stranden.

  Bij de vrouwen was de zege voor de Nederlandse Manon Kamminga in 1u08'38". Sandrine Tas, vorig jaar goed voor de zege, moest vrede nemen met brons.

  Tweets over de wedstrijd: