• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Basten aan de slag als technisch directeur bij FIFA

  Marco Van Basten verlaat de Nederlandse voetbalbond voor de FIFA.

  De Nederlander Marco van Basten wordt de nieuwe technische directeur van de Wereldvoetbalbond FIFA. "Ik wil er voor zorgen dat voetbal de nummer één sport van de wereld blijft", zegt hij.

  Marco van Basten had in augustus al beslist om op het einde van het jaar te stoppen als assistent-bondscoach van Nederland. Hij had zijn afscheid gepland na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op 13 november, maar maakte gisteren bekend dat hij het al op 1 oktober voor bekeken hield.

  Nu wordt duidelijk waarom: Van Basten kan aan de slag als technisch directeur bij de FIFA. Hij wordt er verantwoordelijk voor alle technische zaken zoals trainers en scheidsrechters.

  "Dit is een geweldige eer voor mij", zegt de ex-speler van Ajax en AC Milan. "Ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren zodat voetbal de nummer één sport van de wereld blijft. Voetbal is spectaculair en moet spectaculair blijven."

  Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino is tevreden. "Van Basten ademt en leeft voetbal. Hij is een expert, die veel kan betekenen voor de sport."

  Fred Grim volgt Van Basten op als assistent-bondscoach

  Nederlands bondscoach Danny Blind krijgt Fred Grim naast zich als assistent. De 51-jarige ex-doelman van Ajax was sinds vorig jaar de coach van Jong Oranje en volgt Marco van Basten op.

  "Dit is een mooie stap", zegt hij. "Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling."

  Tweet: