• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert: "Parcours in Las Vegas is veel lastiger dan vorig jaar"

  Van Aert verwacht een zware wedstrijd.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Van Aert verwacht een zware wedstrijd.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Donderdagochtend beginnen de veldrijders in Las Vegas aan de Wereldbeker. Wereldkampioen Wout van Aert verwacht een zware wedstrijd. "Het parcours wordt onderschat", zegt Tom Meeusen, die begrip kan opbrengen voor de voor- én tegenstanders van de trip naar de VS.

  Wout van Aert koestert goede herinneringen aan de Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas. Vorig jaar reed hij er onbedreigd naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Hoe schat hij het parcours in? "Het is veel lastiger dan het vorig jaar al was", zegt de wereldkampioen.

  "De steile zijde wordt veel meer benut, dat is goed voor mij. Maar voor mij zijn er net iets te veel trapjes. Het draait hier allemaal om spektakel en dat mag ook voor een keer. Maar het wordt eentonig op deze manier."

  "Ik voel me goed, maar het valt af te wachten. Het is een lastige koers en dat heb ik normaal wel graag. Ik zal moeten zien of ik de technische stukken kan compenseren."

  Van wie verwacht Van Aert de grootste tegenstand? "Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Die twee jongens waren in Geraardsbergen heel sterk in de eerste cross en zijn ook al lang hier in Vegas, dus ze zullen alles onder de knie hebben."

  "Het zal geen gemakkelijke koers worden. Het zal vrij tactisch zijn. Omdat het zo zwaar loopt, nodigt het niet uit om alleen te rijden."

  Meeusen: "Twee keer top tien rijden om uit de kosten te komen"

  Ook Tom Meeusen heeft het parcours in Las Vegas al uitgebreid verkend. "De essentie blijft hetzelfde", vat hij het samen. "De inspanningen blijven hetzelfde, het gras is nog even zwaar en de trapjes liggen hetzelfde. De renner met de meeste power gaat winnen, denk ik."

  "Het parcours wordt onderschat. Het is gemakkelijk om naar te kijken, maar erop rijden, is iets anders."

  "Ik heb er heel veel zin in. Ik heb het gevoel dat de zomer heel goed verlopen is, maar de eerste drie wedstrijden zijn niet echt verlopen zoals ik het wou. Ik ga proberen om zo weinig mogelijk Wereldbekerpunten te verliezen. Dit is niet mijn favoriete wedstrijd, maar ik ben wel graag in Amerika."

  Over die verplaatsing naar de VS zijn de meningen verdeeld. "Wij als renners doen veel inspanningen om naar hier te komen", zegt Meeusen. "Je moet al twee keer top tien rijden in de Wereldbeker om uit de kosten te komen."

  "Maar langs de andere kant zijn we nu naar de Trek-fabriek geweest. Als je ziet hoeveel moeite ze doen om de cross populairder te maken, vind ik wel dat je als crosser jezelf moet laten zien en mee moet evolueren met de sport."

  "Het is niet gemakkelijk. Maar ik probeer ervan te genieten en denk dat de meeste renners hier wel graag zijn", besluit Meeusen.