• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgisch handbikedrietal dendert naar het brons in Rio

  De Belgische handbikers poseren met hun bronzen medaille.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Belgische handbikers poseren met hun bronzen medaille.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het trio Jean-François Deberg, Christoph Hindricq en Jonas Van de Steene heeft een erg succesvolle dag voor België afgesloten met een vierde medaille. De handbikers gristen het brons voor de neus van Zwitserland weg.

  België bracht in de ploegenachtervolging bij de handbikers een mix van jeugd en ervaring aan de start. De 51-jarige Christophe Hindricq is al aan zijn derde Spelen toe, Jean-François Deberg en Jonas Van den Steene debuteerden in Rio.

  Vorig jaar op het WK eindigde het Belgische drietal nog op de ondankbare vierde plaats, nu deden ze net een plaatsje beter.

  De Belgen waren de hele wedstrijd lang in een spannende strijd verwikkeld met de Zwitsers om de bronzen medaille. Wiel aan wiel gingen ze de derde van drie rondes in.

  Deberg slaagde er als eerste rijder in om een klein kloofje te slaan, Hindricq en slotrijder Van den Steene konden de Zwitsers op afstand houden. Het goud (Italië) en zilver (VS) waren buiten schot.

  Van de Steene: "Ik werd onnozel in de laatste ronde"

  "Dit is niet te beschrijven. Ongelooflijk", zei een dolgelukkige Jonas Van de Steene na de finish. "We wisten dat de VS en Italië gewoon te sterk waren, maar als alles op die ene dag in zijn plooi viel, zat brons er wel in. En dat gebeurt dan hier op de Paralympische Spelen."

  "We dachten dat we zouden moeten sprinten voor de derde plaats, maar ik had eigenlijk al een mooie voorsprong. In die laatste ronde begin je dan aan alles te denken: straks krijg ik een platte band of gaat mijn ketting kapot, ... Ik werd onnozel. Je gelooft het pas echt als je over de aankomst rijdt."

  "Op voorhand had ik hier zeker voor getekend. Nu ga ik even niet fietsen, maar genieten met mijn vrienden en familie."