• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van vrijdag op zaterdag

  Usain Bolt: "En nu ga ik bij Manchester United spelen"

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Belgische aflossingsploeg met 3e tijd naar de finale

  De aflossingsploeg van de 4x400m heeft zich geplaatst voor de finale, en dat met een Belgisch record: 2'59"25. Daarmee worden ze tweede in hun reeks achter Groot-Brittannië, dat even later gediskwalificeerd wordt. De Belgen beginnen om 3.35u aan de finale met de derde tijd van de acht deelnemers.

  Bolt heeft zijn "triple-triple" te pakken: goud voor Jamaica op de 4x100m

  Jamaica heeft het goud veroverd op de 4x100m bij de mannen. Usain Bolt had nog veel werk na de laatste stokwissel, maar pakte zijn negende gouden medaille toch nog vrij eenvoudig. Japan verraste met het zilver, Canada had het brons.

  Voor Bolt is het ondertussen de negende gouden medaille op de Olympische Spelen. Hij won in Peking, Londen en nu ook in Rio telkens de 100m, de 200m en de 4x100m. Een ongeziene reeks.

  Weer hockeydrama voor Nederland: geen 3e goud op rij voor de vrouwen

  Niet Nederland, maar Groot-Brittannië heeft de finale van het hockey bij de vrouwen gewonnen. De Britten zijn in de shoot-outs te sterk voor een voor de rest oppermachtig Nederland, dat goud pakte op de vorige twee Olympische Spelen. Duitsland wint de strijd om de derde plaats tegen Nieuw-Zeeland.

  Spanje kan de VS niet van een derde opeenvolgende basketbalfinale houden

  De Amerikaanse basketbalmannen hebben zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de olympische finale. Spanje speelt aardig mee met de sterren uit de NBA, maar verliest uiteindelijk met 76-82. 

  Servië wint gemakkelijk van Australië en gaat naar de basketbalfinale

  Servië wordt de tegenstander van Team USA in de basketbalfinale bij de mannen. In een bijzonder hoogstaande halve finale halen de Serviërs het gemakkelijk tegen Australië: 61-87.

  De basketbalfinale staat zondagavond om 20.45u op het programma.

  Volleybal: Brazilië pakt tegen Rusland revanche voor Londen en speelt finale

  Brazilië heeft voor een uitgelaten publiek tegen Rusland revanche genomen voor de verloren finale van vier jaar geleden in Londen en speelt zondag de volleybalfinale.

  Italiaanse volleyballers doen het tegen de VS

  De andere halve finale in het volleybal is een ware thriller, waarin Italië de bovenhand haalt op de VS. Italië kreeg in de derde set een serieuze tik: 25-9, maar draaide de rollen nog om.

  Een vijfde set moet de winnaar aanduiden, maar tot 6-6 laten de twee elkaar niet los. Dan forceert Italië de kloof met onder andere een ace van Simone Buti en moet de VS het hoofd buigen. Setstanden: 30-28, 26-28, 9-25, 25-22, 15-9.

  Duitsland is voor het eerst olympisch kampioen in het vrouwenvoetbal

  De Duitse voetbaldames hebben zich voor het eerst tot olympisch kampioen gekroond. In de finale is toernooiverrassing Zweden net een maatje te klein: 1-2.

  Bij Duitsland is Dzsenifer Marozsan de uitblinker. Ze ligt aan de basis van beide Duitse doelpunten.

  Taekwondoka Cissé schenkt Ivoorkust een allereerste olympische titel

  Ten slotte is er groot feest in Ivoorkust, want het volkslied van het Afrikaanse land heeft voor de eerste keer in de geschiedenis van de Spelen een Ivoriaanse olympische kampioen mogen begeleiden.

  Taekwondoka Cheick Cissé duikt de geschiedenisboeken in. Meer nog, Ivoorkust verovert zelfs een tweede medaille. Bij de vrouwen knokt Ruth Gbagbi zich dankzij de herkansingen naar het brons in de categorie tot 67 kilogram.

  Ook deze beelden moet u zien:

  Canadese 4x100m-lopers ritsen truitje dicht bij intrede

  Uitputtingstaferelen aan de finish van de 20km snelwandelen bij vrouwen

  "Alles vol": snelwandelaar krijgt last van buikloop tijdens de race

  Knappe openingsgoal van Duitse in de voetbalfinale

  Dit was de nacht in 45 seconden