• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatlonvrouwen vol goede moed: "Tips gekregen van Jolien D'hoore"

  De Belgische triatleten.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  De Belgische triatleten.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Zaterdag vindt de olympische triatlon voor de vrouwen plaats. Op en rond het strand van Copacabana wordt het een mooie wedstrijd volgens de Belgische triatletes. De prestatie van Marten Van Riel - zesde bij de mannen - evenaren wordt wel moeilijk voor Katrien Verstuyft en Claire Michel.

  Katrien Verstuyft was er vier jaar geleden al bij. Toen werd ze 28e. "Ik hoop een mooie prestatie neer te zetten en beter te doen dan in Londen, maar ik wil mij niet vastpinnen op dat resultaat. Ik wil vooral mijn beste prestatie leveren."

  Dat ze het olympische circus al eens meemaakte, brengt toch wel wat voordelen met zich mee. "Het nieuwe is eraf. Ik heb nu minder stress, maar voor de start zullen de gezonde zenuwen wel opborrelen."

  Verstuyft blinkt vooral uit op de fiets. "Hopelijk loop ik niet te veel achterstand op in het zwemmen, want dat blijft mijn zwakke punt. Dat er in peloton mag gereden worden, speelt wel in mijn nadeel", beseft ze.

  De 24-jarige triatlete beschikt overigens over een extra troef. "De voorbije dagen heb ik met Jolien D'hoore en Nafi Thiam gepraat. Hun successen werken motiverend. Jolien heeft me zelfs enkele tips gegeven in verband met het fietsparcours."

  Michel: "In de voetsporen van mama"

  Om de olympische droom van Claire Michel te begrijpen moet er vijftien jaar terug in de tijd gegaan worden. "Op mijn twaalfde vond ik een foto van mijn moeder uit een krant. Ze had me nooit verteld dat ze op de Spelen van Montreal had gezwommen."

  De sportmicrobe beet zich vast in Michel, maar pas sinds 2012 is ze professioneel bezig met triatlon. "Ik heb vier jaar doorgebeten om de Spelen te bereiken. Dankzij mijn zege in Rotterdam sta ik hier met een goed gevoel."

  "In aanloop naar Rio heb ik enkele wedstrijden afgewisseld met grote trainingsblokken. Van blessures heb ik geen last en ik voel me klaar voor zaterdag. Het doel is een plaats bij de beste zestien", aldus de 27-jarige Michel.