• home
 • video
 • pas verschenen

  Poolse discuswerper veilt medaille voor jongen met zeldzame kanker

  Malachowski moest in Rio enkel de Duitser Harting voorlaten.

  De Poolse discuswerper Piotr Malachowski, die op de Spelen een zilveren medaille veroverde in het discuswerpen, zal zijn olympische medaille veilen voor een zieke jongen. "Ik vocht in Rio voor goud, maar laat ons nu vechten voor iets meer waardevol", liet Malachowski optekenen.

  Regerend wereldkampioen Malachowski liet op Facebook weten al het geld dat de veiling opbrengt te spenderen aan de behandeling van de 3-jarige Poolse jongen Olek Szymanski, die lijdt aan een zeer zeldzame vorm van oogkanker.

  "In Polen is het onmogelijk Olek's ogen te redden, maar in New York kan het wel", aldus Malachowski. De medaille wordt geveild op de Poolse veilingssite Allegro. Het hoogste bod bedraagt momenteel 6.000 dollar. De veiling loopt nog tot volgende week vrijdag.

  "Ik nodig iedereen uit mee te bieden", aldus Malachowski. "Zo kan mijn zilveren medaille meer waardevoller worden dan een gouden voor Olek."

  De Facebook-post van Malachowski: