• home
 • video
 • pas verschenen

  Polsstokspringster Jelena Isinbajeva houdt het voor bekeken

  Met 5,06 meter staat het wereldrecord nog altijd op haar naam.

  Polsstokspringster Jelena Isinbajeva hangt op 34-jarige leeftijd haar spikes aan de haak. De tweevoudige olympische kampioene maakte dat bekend op een persconferentie in Rio de Janeiro, in de marge van de Olympische Spelen.

  Isinbajeva tekende in juni nog voor de beste wereldjaarprestatie met een sprong over 4,90 meter. In Rio wou ze zich graag voor de derde keer tot olympische kampioene kronen, maar door een schorsing van de Russische atletiekfederatie mocht ze net als haar landgenoten niet deelnemen aan de Spelen.

  Isinbajeva veroverde olympisch goud in 2004 en 2008. Verder werd ze drie keer wereldkampioen outdoor, vier keer wereldkampioen indoor en staat het wereldrecord met 5,06 meter nog steeds op haar naam. 

  Hiermee neemt Isinbajeva nog geen definitief afscheid van de sportwereld. Donderdag is de Russin namelijk verkozen in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).