• home
 • video
 • pas verschenen

  Hockeydrama voor Nederland: geen derde goud op rij voor de vrouwen

  Groot-Brittannië weerhoudt Nederland van een derde goud op rij.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Groot-Brittannië weerhoudt Nederland van een derde goud op rij.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Groot-Brittannië heeft de finale van het hockey bij de vrouwen gewonnen. De Britten waren in de shoot-out te sterk voor een voor de rest oppermachtig Nederland, dat goud pakte op de vorige twee Olympische Spelen. Duitsland pakte net als bij de mannen brons.

  Nederland had geen makkelijk toernooi achter de rug, na nipte zeges in de kwart- en halve finale, maar toch waren ze in de finale favoriet. Zij wonnen zowel in Peking als in Londen goud en de Britten hadden in de halve finale een erg zware wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland gespeeld.

  Maar opgelet: vorig jaar won Engeland, waarvan op de Spelen veel dames bij Groot-Brittannië spelen, al verrassend de finale van het EK in Londen. Toen klopten ze de Nederlandse hockeydames met shoot-outs.

  Nederland begon sterk, maar miste wel een vroege strafbal. Een paar minuten later zorgde Owsley (foto) verrassend voor de Britse voorsprong. Nederland bleef baas en kwam via Van Male en Paumen 2-1 voor, maar net voor rust slikten ze de knullige gelijkmaker van Cullen.

  In de tweede helft was Nederland opnieuw beter en de 3-2 kwam er met een strafcorner, maar Groot-Brittannië maakte net voor tijd gelijk. Een shoot-out moesten net als op het EK beslissen.

  Daarin kregen de Nederlandse dames net als op dat EK geen bal tegen de netten. Hollie Web zorgde bij de vijfde poging voor de beslissende 2-0. Geen goud voor Nederland,dat een hele wedstrijd beter was.

  Duitsland won de wedstrijd voor het brons tegen Nieuw-Zeeland. Groot-Brittannië pakte een eerste keer goud en Nederland kende in het hockey erg teleurstellende Spelen, nadat de mannen zelfs niet op het podium waren geraakt.

  Het podium:

  1. Groot-Brittannië
  2. Nederland
  3. Duitsland

  Bekijk hieronder de shoot-out:

  Video player inladen...