• home
 • video
 • pas verschenen

  Favoriet Spanje sprint naar goud op K2 200m

  Craviotto en Toro maakten hun favorietenrol waar.

  Spanje doet het uitstekend in de kajakcompetitie. Saul Craviotto en Cristian Toro bezorgden het land een nieuwe gouden plak in de K2 200 meter sprint. De strijd om het zilver en het brons draaide uit op een nek-aan-nekrace.

  De Spanjaarden hadden zich al opgeworpen tot de grote favorieten door in de reeksen een olympisch record te varen. Maar ook de Hongaren, Britten en Duitsers doken onder de vroegere toptijd. 

  In de finale namen Craviotto en Toro al snel een kleine voorsprong, die ze tot aan de finish wisten te behouden. Spanje zit al aan zijn derde kajakgoud. De strijd om het zilver en het brons was gelukkig veel spannender.

  Drie boten eindigden binnen één tiende van een seconde. Uiteindelijk ging de Britse boot met het zilver aan de haal en waren de Litouwers zeer tevreden met de derde plaats (kleine foto). De Hongaren moesten vrede nemen met de meest ondankbare ereplaats.

  Het podium:
  1.Spanje (Saul Craviotto/Cristian Toro)32"075
  2.Groot-Brittannië (Liam Heath/Jon Schofield)32"368
  3.Litouwen (Aurimas Lankas/Edvinas Ramanauskas)32"382