• home
 • video
 • pas verschenen

  Conceicao bokst zich voorbij een Fransman naar olympisch goud bij de lichtgewichten

  Conceicao bezorgt het thuisland een nieuwe gouden medaille.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Brazilië heeft met Robson Conceicao een nieuwe olympische kampioen. De 27-jarige Conceicao pakte in het boksen de titel bij de lichtgewichten, ofwel de categorie tot 60 kilogram. In de finale mepte hij zich op punten voorbij de Fransman Sofiane Oumiha: 3-0.

  Voor zowel Robson Conceicao als Sofiane Oumiha was het hun eerste deelname aan de Olympische Spelen. Oumiha verloor in zijn carrière nog maar twaalf wedstrijden maar moest vandaag wel zijn meerdere erkennen in Conceicao.

  De 27-jarige Braziliaan die luid werd aangemoedigd door het publiek beschikt over een pak meer ervaring dan de 21-jarige Oumiha en dat legde Conceicao geen windeieren. Hij bokste gecontroleerd en won de eerste twee rondes op punten. In het laatste bedrijf sleepte hij een gelijkspel uit de brand, wat goed genoeg was voor een 3-0-eindoverwinning.

  Het podium:

  1. Robson Conceicao (Bra)
  2. Sofiane Oumahi (fra)
  3. Lazaro Alvarez (Cub)
  3. Otgondalai Dorjnyambuu (Mon)