• home
 • video
 • pas verschenen

  800 meter-loopster Eykens: "Ik wil veel leren en genieten"

  Eykens veroverde in juni een ticket voor de Spelen.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De 20-jarige Renée Eykens treedt vandaag aan in de reeksen van de 800 meter. "Ik kan hier moeilijk met een bepaald doel starten", blijft ze bescheiden. "Ik wil de sfeer opsnuiven en het allemaal beleven."

  Renée Eykens werd vorig jaar Europees kampioen bij de juniores en wist zich in juni te plaatsen voor de Olympische Spelen. "Ik kan hier moeilijk met een bepaald doel starten", zegt ze. "Ik wil vooral een goede wedstrijd lopen waar ik achteraf tevreden mee kan zijn."

  "Ik kan hier niet mee bepalen hoe de wedstrijd verloopt. Ik hoop dat ik tijdens de wedstrijd kan aanvoelen waar ik moet zitten. Ik moet er vooral veel van leren voor de toekomst en genieten, dat is het belangrijkste."

  "Ik wil proberen om alles te beleven. Soms heb ik na een kampioenschap het gevoel dat ik het mentaal niet beleefd heb. Dat wil ik hier wel doen, het allemaal opnemen. Ik wil de sfeer opsnuiven."

  Eykens moet het in Rio stellen zonder haar coach. "Ik vind het jammer, ik ken hier niks. Nu moest ik alles zelf doen en alles uitzoeken. Hoe raak ik op de piste? Waar is het eten? Die eerste dag was dat allemaal veel, dat is heel zwaar voor mij. Het is allemaal overweldigend. De eerste keer in het dorp liep ik met mijn mond open", aldus Eykens, die het stadion al eens ging verkennen.