• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish tegen kritische journalist: "Ik kan je hiervoor vervolgen"

  Werkt Cavendish de Zuid-Koreaan Park moedwillig tegen de piste?

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Werkt Cavendish de Zuid-Koreaan Park moedwillig tegen de piste?

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Mark Cavendish heeft zich niet populair gemaakt in het olympisch omnium. Tijdens de puntenkoers veroorzaakte hij een valpartij met een achteloos uitwijkmanoeuvre, maar zelf was hij zich van weinig kwaad bewust. Toen journalist Thijs Zonneveld de Brit met de beelden confronteerde, kreeg hij een dreigement naar zijn hoofd geslingerd.

  Op de olympische velodroom heeft Elia Viviani de strijd met Cavendish gewonnen in het omnium (zie: Lees ook), maar achteraf ging vooral een uitwijkmanoeuvre van de Brit over de tongen.

  Op 109 ronden van het einde dook Cavendish met een achteloze zwieper naar beneden, waarbij hij de Zuid-Koreaan Park tegen de piste kegelde. Leider Viviani en de Australiër Glenn O'Shea konden de valpartij niet ontwijken.

  De Nederlandse AD-journalist Thijs Zonneveld ging na de race verhaal halen bij de Brit. Na het bekijken van de beelden vroeg Zonneveld Cavendish om een reactie, waarop de zilverenmedaillewinnaar uit zijn krammen schoot. "Ik kan je hiervoor vervolgen", fulmineerde Cavendish, waarna hij vloekend wegliep.

  Cavendish is niet opgezet met kritische Zonneveld:

  Cavendish: "Ik moest meer uit mijn doppen gekeken hebben"

  Voor de Sporza-microfoon pleitte Cavendish vervolgens wel schuldig: "Die Zuid-Koreaan volgde mij constant,  maar de valpartij was mijn fout. Ik moest meer uit mijn doppen gekeken hebben. Ik hoop dat Park in orde is", aldus de Brit die vorige maand nog vier ritten won in de Ronde van Frankrijk.

  Renaat Schotte blijft diplomatischer en zet zijn joker in:

  Beoordeel zelf het uitwijkmanoeuvre van Cavendish:

  Video player inladen...

  Strike!

  De Zuid-Koreaan Park was het grootste slachtoffer van Cavendish: