• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar zet Brazilië op weg naar de halve finales

  Doelpuntenmakers Neymar en Luan mogen juichen.

  In het voetbaltoernooi bij de mannen zijn vannacht de kwartfinales afgewerkt. De ster van Neymar verscheen eindelijk aan het firmament. Brazilië-Honduras en Duitsland-Nigeria zijn de affiches van de 1/2e finales.

  Na zoutloze matchen tegen Zuid-Afrika en Irak kon thuisland Brazilië zich met een puike prestatie in de laatste groepspartij tegen Denemarken (4-0) alsnog plaatsen voor de knock-outfase, maar toch was er een groot probleem: wonderkind Neymar had nog niet kunnen schitteren.

  Daar kwam in de Zuid-Amerikaanse kwartfinale tegen Colombia verandering in. Neymar zette zijn team met een verre vrije trap snel op rozen, waarna de Brazilianen na een doelpunt van Luan volop de samba konden dansen.

  In de halve finale neemt de jonge Seleção het woensdag in Maracanã op tegen Honduras, dat verrassend Zuid-Korea aan de kant zette. Duitsland en Nigeria vechten om het andere finaleticket.

  Geniet van Neymars vrijschop en het pareltje van Luan:

  Uitslagen kwartfinales
  Brazilië - Colombia2-0
  Zuid-Korea - Honduras0-1
  Nigeria - Denemarken2-0
  Portugal - Duitsland0-4