• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer goud voor politieman: Italiaan pakt goud met perfecte score

  Rossetti stond nog maar voor het eerst op de Spelen.

  De jonge Italiaan Gabriele Rossetti heeft goud gewonnen in de skeet. Het is de derde gouden medaille in het schieten voor Italië. Het brons was voor een Abdullah Al-Rashidi, een onafhankelijke atleet die al voor de zesde keer deelnam aan de Spelen.

  De uittredende olympische kampioen Vincent Hancock, die de skeet voor de derde keer op rij kon winnen, wist zich niet te plaatsen voor de finale. Een uitgelezen kans voor de andere schutters om de schitteren. 

  En dat deed de jonge Italiaan Rossetti. De politieman liet een perfecte score optekenen. Hij deed zo nipt beter dan de Zweed Svensson.

  Maar het meeste gejuich was er voor Abdullah Al-Rashidi. De schutter uit Koeweit neemt onder de neutrale vlag deel aan de Spelen omdat zijn land geschorst werd door het IOC. Hij won de strijd om het brons en mag na zes Olympische Spelen zo eindelijk een medaille mee naar huis nemen. 

  Uitslag:

  1. Gabriele Rossetti (Ita)
  2. Marcus Svensson (Zwe)
  3. Abdullah Alrashidi (Onafhankelijke atleet)