• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin en Jonathan Borlée overleven de reeksen van de 400 meter niet

  Kevin Borlée delft het onderspit in de eerste reeks.

  0 / 0

  Kevin Borlée delft het onderspit in de eerste reeks.

  De broers Borlée hebben het niet kunnen waarmaken op de baanronde. Kevin noch Jonathan eindigde in zijn reeks bij de eerste drie. Hun tijden waren ook niet goed genoeg om opgevist te worden.

  Vier jaar geleden liepen zowel Kevin als Jonathan nog de olympische finale op de 400 meter, maar dat sprookje zal in Rio zeker niet opnieuw geschreven worden.

  Kevin Borlée, die al een tijdje sukkelt met een achillespeesblessure, moest in de eerste reeks meteen aan de bak. De opdracht was duidelijk: bij de eerste drie eindigen (of hopen op de beste drie verliezende tijden). Onze landgenoot hield met een goede start de schijn nog hoog, maar in de laatste rechte lijn kon hij de toppers niet volgen.

  Bijna een seconde na winnaar Machel Cedenio liep Borlée in 45"90 als vijfde over de streep. De Europees kampioen van 2010 mocht nog even hoop koesteren met de verliezende tijden, maar die werd na reeks 4 (van de 7) al de grond in geboord.

  In de derde reeks was het de beurt aan zijn broer Jonathan (foto). In een spannende race kon hij lang in het zog van de Zuid-Afrikaanse wereldkampioen Wayde Van Niekerk blijven. Toch moest Borlée uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plaats, in een matige 46"01.

  Nu de Borlées individueel uitgeschakeld zijn, kunnen ze zich volledig richten op de 4x400 meter, die op de slotdag van deze Spelen gelopen wordt.

  Jonathan Borlée: "Nu in de estafette nog zo goed mogelijk presteren"

  • Kevin Borlée: "Ik heb niet aan mijn achillespeesblessure gedacht tijdens de race, maar ik voelde dat ik onvoldoende trainingen gehad heb om ritme op te doen."
  • Jonathan Borlée: "Het was een moeilijke race. Ik ben in een verkeerd ritme vertrokken. Ik moest te veel werken in de bocht. Ik kan niet goed uitleggen wat er dit seizoen misgelopen is, maar ik ben heel ontgoocheld. Nu proberen we in de estafette nog zo goed mogelijk te presteren."