• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Koreaanse turnster verbaasd over selfiecommotie met Noord-Koreaanse collega

  Lee Eun-Ju (links) en Hong Un-Jong (rechts) lijken het goed met elkaar te vinden.

  De Zuid-Koreaanse Lee Eun Ju snapt de commotie niet die ontstond na haar selfie met de Noord-Koreaanse Hong Un-jong. "Ik ken niet veel van politiek, maar ik denk niet dat onze relatie met Noord-Korea zo slecht is."

  De 17-jarige Lee Eun-Ju turnde zich niet in de kijker in de kwalificatie voor de allroundfinale in het turnen, maar viel op met een wel heel aparte selfie. De Zuid-Koreaanse vroeg aan de Noord-Koreaanse Hong Un-Jong om mee te poseren voor een foto, maar blijkbaar had ze zelf niet door wat dat betekende.

  "Ik ken niet veel van politiek, maar ik denk niet dat onze relatie met Noord-Korea zo verschrikkelijk slecht is. Atleten van alle nationaliteiten lopen hier door elkaar en begroeten elkaar. Waarom zouden de Koreanen dat niet mogen?"

  Onder meer IOC-voorzitter Thomas Bach reageerde al op de foto. Hij noemde de foto "een mooi gebaar dat de olympische geest perfect illustreert." Lee Eun-Ju reageerde in elk geval verrast. "Aan deze ophef had ik mij niet verwacht. Ik ben echt verbluft", besloot de Zuid-Koreaanse.