• home
 • video
 • pas verschenen

  Française Andéol klopt titelverdedigster bij de zwaargewichten

  Andéol wist met haar vreugde geen blijf achteraf.

  De Française Emilie Andéol heeft de laatste judotitel bij de vrouwen gepakt. In de klasse boven 78 kilogram klopte ze de Cubaanse titelverdedigster Idalys Ortiz na een verlenging. Het Aziatische duo Yu Song (Chi) en Kanae Yamabe (Jap) pakte brons.

  Andéol, nummer vijf op de wereld en de winnares bij de zwaargewichten op de Europese Spelen in Bakoe, won haar twee eerste kampen op bestraffing en stond dus met wat geluk in de halve finales.

  De Française deed het daarin een stuk beter en klopte de Chinese Yu Song met een ippon. Ook in de finale kreeg ze met de Cubaanse Idalys Ortiz, de titelverdedigster, een zware tegenstander voorgeschoteld.

  Beide dames maakten er een spannende strijd van. Na de reguliere "speeltijd" kon niemand afstand nemen en dus ging de finalekamp naar een verlenging. Daarin trok Andéol uiteindelijk aan het langste eind met een ippon. Voor Frankrijk is het het eerste judogoud in Rio.

  Het podium:

  1. Emilie Andéol (Fra) 
  2. Idalys Ortiz (Cub)
  3. Yu Song (Chi) en Kanae Yamabe (Jap)