• home
 • video
 • pas verschenen

  Cox: "Als ik in Rio geweest was, zat er een medaille in"

  Cox supportert nu vanachter zijn bureau.

  0 / 0
  Lionel Cox bezorgde ons land vier jaar geleden een zilveren medaille in het karabijnschieten. In Rio is hij er niet bij, maar Cox supportert wel voor Team Belgium. "Of ik zelf ook een medaille had kunnen halen? Ja, misschien wel."

  Straks wordt er in Rio gestreden voor de medailles in het liggend karabijnschieten vanop 50 meter. De vice-olympische kampioen zal niet meedoen, want die zit gewoon thuis. Lionel Cox kon zich niet kwalificeren voor de Spelen in Rio. "Ik ben aan het werken, terwijl de anderen zich aan het amuseren zijn op de Spelen. In het begin deed dat natuurlijk pijn, maar ja, ik was niet goed genoeg."

  "Ik ga de competitie wel volgen straks. Ik wil weten of mijn pronostiek zal uitkomen. Of ik zelf kans gemaakt had op een medaille? Ja, dat denk ik wel. Ik heb nog nooit zo goed geschoten op training. Op een goeie dag kan ik zeker het niveau van de toppers aan. En eens je in die finale zit, kan er veel."

  "Ach ja, dat is het leven. Eigenlijk verandert er niet veel voor mij. Ik blijf schieten en trainen. Of ik mik op de Spelen in 2020? Dat is een goeie vraag. Ik wil eerst afwachten wat de plannen van de schietfederatie zijn want er wordt gesproken over het aanpassen van de disciplines. In september zouden we meer weten, dus ik wacht nog even af om te beslissen."

  "Ik heb al een olympische medaille dus dat is toch al niet slecht. Die dag ben je zo gelukkig. Dat kan je eigenlijk met niets vergelijken. Het is een droom die uitkomt. Een beloning voor al het harde werk. Ik heb wel nog geen plaatsje gevonden voor mijn zilveren plak. Die zit nog in zijn doosje in een koffer met mijn geweren."

  "Ongelooflijk wat Timmers gedaan heeft"

  In het bureau van Cox hangt een Belgische vlag. Hij is een grote supporter van Team Belgium. "Het gaat echt goed. We hebben al drie medailles bij de mannen. Dat is ongelooflijk."

  "Het zilver van Timmers heeft mij het meest verrast. Ik denk dat hij zelf ook geschrokken was. Het is ongelooflijk wat hij daar gedaan heeft. Het hoogtepunt van zijn carrière. Het goud van Van Avermaet is natuurlijk ook formidabel en ook voor Van Tichelt is het super. Hij werkt er ook al heel lang voor."

  "Het is afwachten of er nog medailles zullen bijkomen. Sommige favorieten zijn niet zo goed bezig. Maar dat is ook de magie van de Spelen. Er zijn altijd verrassingen."