• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers na zilver: "Hier heb ik jaren voor getraind"

  0 / 0
  Meteen na zijn zilveren race kon Pieter Timmers niet veel woorden uitbrengen, na de medailleceremonie was het besef nog altijd niet doorgedrongen. "Ik heb altijd gezegd: "Als ik een medaille zou pakken, zou ik rondspringen zoals een gek", maar dat is niet zo. Je kunt dat precies niet vatten."

  Timmers zwom in de olympische finale van de 100m vrije slag de race van zijn leven. "Bij elk interview dat ik nu doe zie ik de beelden van mijn aantikken en mijn naam op het scorebord terug. Ik kan het nog altijd niet geloven."

  "De woorden vice-olympisch kampioen zijn ongelooflijk." 20 jaar na Fred Deburghgraeve, die goud pakte op de 100m schoolslag in Atlanta is Timmers zijn opvolger op een olympisch podium. "Ik ga genieten van alle aandacht."

  Zijn moeder en vriendin zaten in de zaal. "Ze zijn door het dak heengegaan", wist Timmers te melden, waarna hij terugblikte op alle opofferingen.

  "Ik heb voor dit moment jaren getraind. Mijn eerste doel als zwemmer was een EK halen, van het een kwam het ander en de Olympische Spelen in Londen smaakten naar meer. Ik heb er vier jaar alles aan gedaan om hier zo goed mogelijk te racen en voor de medailles te gaan."

  "Ik wist op voorhand dat ik een kleine kans had en vandaag kwam alles samen. Het is geweldig."

  Timmers in Over Eten: "Ik eet sommige dagen tot 10.000 kilocalorieën"