• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions groepsleider na zege tegen Spanje

  De Red Lions zijn bijna zeker van groepswinst.

  0 / 0

  De Red Lions zijn bijna zeker van groepswinst.

  De Belgische hockeymannen hebben Spanje met 3-1 weggezet in een niet al te overtuigende wedstrijd. De Red Lions zijn bijna zeker van groepswinst, waarmee ze in theorie een sterke tegenstander vermijden.

  Spanje was de verrassing in het hockeytoernooi van de mannen. Het won, net als België, zijn drie groepswedstrijden en stond dus samen met de Red Lions op kop in de groep. De Belgen konden dan weer rekenen op Tom Boon, die de eerste wedstrijden miste met een spierscheuring.

  De Red Lions wilden de strijd op de koppositie in de groep winnen en lieten dat van bij het eerste fluitsignaal meteen merken. De Belgen ontwikkelden een hoge druk en drukten de Spanjaarden terug.

  Na nog geen zes minuten vertaalde die druk zich in het openingsdoelpunt voor de Belgen. De pass van Charlier werd door een Spaanse verdediger in eigen doel gewerkt en zo stonden de Red Lions al meteen voor, 1-0. De Spanjaarden loerden op de counter, maar een gevaarlijke tegenaanval kwam er in het eerste kwart niet meer uit.

  De Belgen startten ook furieus in het tweede kwart. Na nog geen minuut pakte Stockbroekx uit met een knappe dribbel en fusilleerde de Spaanse doelman ei zo na, 2-0. Niet veel later verlengde Charlier (foto) een pass in het Spaanse doel en zo stonden de Spanjaarden al drie doelpunten in het krijt na de eerste helft.

  Een heel ander spelbeeld na de rust. De Belgen begonnen veel gemoedelijker aan de tweede helft en dat gaf de Spanjaarden de kans om weer in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk maakten ze gebruik van een strafcorner om terug te komen tot 3-1.

  De Spanjaarden bleven komen, met vooral strafcorners tot gevolg, die gelukkig voor de Red Lions onbenut bleven. Een veelvoud aan groene en gele kaarten voor de Spanjaarden zorgde ervoor dat de Spanjaarden niet veel gevaarlijker konden worden dan dat.

  In de kwartfinales een op papier makkelijkere tegenstander

  Na een zwakke tweede helft van de Belgen bleef het 3-1, waardoor ze alleen groepsleider worden. Er moet al een klein mirakel gebeuren op de slotspeeldag willen de Red Lions die eerste plaats nog verliezen. Als groepswinnaar zouden de Belgen uitkomen tegen de vierde van groep B: India, Argentinië of Ierland.

  Van Doren: "Harde duels en veel provocatie bij Spanjaarden"

  • Tom Boon: "Ik ben heel blij dat ik opnieuw kan spelen. De voorbije week was moeilijk, dat geef ik grif toe. De fantastische resultaten en de goede prestaties waren wel een hart onder de riem. Ik heb nu wat ritme kunnen herwinnen. Het was nog niet zoals ik hoopte, maar er rest ons nog een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland alvorens we de kwartfinales spelen."
  • Cédric Charlier: "We gingen rusten met 3-0 en zochten naar een vierde doelpunt en daar hebben we misschien wat energie verloren. We moeten nu de wedstrijd van zondag goed voorbereiden en pas denken aan de kwartfinales als het zover is. De eerste plaats is erg belangrijk en we moeten blijven groeien in het toernooi."
  • Arthur Van Doren: "We hebben veel goeie dingen laten zien, maar er zijn ook een aantal puntjes die we moeten bijschaven tegen de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Spanje speelde een harde wedstrijd, met veel duels, geroep en geprovoceer. Door hun spel was het erg moeilijk om ritme te creëren en te behouden. Spanje staat niet voor niets tweede in de moeilijkste groep en we hebben hen toch overklast."