• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van woensdag op donderdag

  De Verenigde Staten moesten vol aan de bak tegen Australië.

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Australië doet Amerikaanse Dream Team zweten voor de zege

  De Amerikanen kregen de voorbije dagen amper tegenstand van China en Venezuela, maar de partij tegen Australië was er een om duimen en vingers van af te likken. Na het tweede quarter stond het Dream Team zelfs 54-49 in het krijt.

  Uiteindelijk trok Carmelo Anthony de VS over de streep. Hij kroonde zich met negen driepunters tot Amerikaanse topschutter aller tijden. De Amerikanen zijn nu bovendien zeker van de kwartfinales.

  Zilveren Pieter Timmers zwemt de race van zijn leven

  Na goud voor Van Avermaet en brons voor Dirk Van Tichelt heeft ons land nu ook een zilveren medaille op zak. Op de 100m vrije slag stelde Pieter Timmers zijn Belgisch record scherper: 47"80. Een knalprestatie. Onze landgenoot moest alleen de Australiër Kyle Chalmers voor zich dulden.

  Derde gouden plak voor Katie Ledecky

  Niet alleen Pieter Timmers zwom vannacht zijn finale, ook heel wat andere zwemmers doken het olympisch bad in met medailledromen. Op de 4x200m vrij bij de vrouwen ging het goud naar de Verenigde Staten.

  Onder leiding van Katie Ledecky zette de VS rivaal Australië op ruime afstand. Ledecky veroverde zo haar derde gouden plak op deze Spelen.

  Brazilië en Neymar komen eindelijk op dreef

  Na twee troosteloze brilscores lijkt de Braziliaanse voetbalploeg eindelijk de juiste versnelling te hebben gevonden. In zijn vierde groepswedstrijd rekende het gastland makkelijk af met Denemarken: 4-0.

  Neymar verzoende zich met een puike wedstrijd opnieuw met de fans. Scoren deed hij niet. De goals waren van Gabigol, Gabriel Jesus en Luan.

  Evi Van Acker zakt weg op de derde zeildag

  Evi Van Acker lijkt uit medaillekoers geslagen. Op dag drie werd ze 16e en 15e. Daardoor zakt ze naar de tiende plaats in het algemene klassement. Onze landgenote vertelde na haar race dat ze zich niet helemaal lekker voelde.

  Uchimura stelt niet teleur in allroundfinale

  Kohei Uchimura heeft de allroundcompetitie bij de mannen gewonnen. De Japanner moest wel werken voor zijn gouden medaille want de verrassende Oleg Verniajev (Oek) legde hem het vuur aan de schenen.

  De beslissing viel pas helemaal op het einde. Aan de rekstok maakte Uchimura met een foutloze oefening het verschil.

  Ding Ning pakt revanche voor Londen

  Ding Ning heeft de finale van het tafeltennis gewonnen tegen haar landgenote Li Xiaoxia. De wereldkampioene was in de beslissende zevende set de beste in wat een heruitgave was van de finale van Londen, vier jaar geleden.

  Dit moet u ook gezien hebben:

  De nacht van woensdag op donderdag in 40 seconden: